Anna Kralj

AnnaK

Dr. sc. Anna Kralj profesorica je na Odjelu za turizam, sport i hotelski menadžment u Poslovnoj školi Griffith (Griffith Business School) na Sveučilištu Griffith Australija.

Prije dolaska na sveučilište, Anna je ostvarila bogatu karijeru u hotelskoj industriji, na menadžerskoj razini. Annino stručno iskustvo prvenstveno uključuje djelatnosti iz područja hrane i pića, te upravljanja ljudskim potencijalima. Također je radila u svojstvu savjetnice Australskoj industriji igara na sreću te kao konzultantica Marriott International, Intercontinental Hotels Group te MGM Grand and Sands China.
Annino zanimanje za istraživački rad obuhvaća turizam i zaposlene u ugostiteljstvu, s posebnim fokusom na uslužni menadžment, organizacijsko ponašanje i upravljanje ljudskim resursima. Annu posebno zanimaju iskustva zaposlenika unutar uslužne organizacije, te kakav učinak ta iskustva imaju na stavove zaposlenika prema svojoj organizaciji i na njihovo ponašanje prema klijentima. Veliki broj Anninih radova je objavljen u vodećim akademskim časopisima u području ugostiteljstva i turizma. Također je radila na raznim znanstvenim projektima koje je sponzorirala industrija. Njezino istraživanje generacije Y ugostiteljskih zaposlenika je privuklo pozornost kako same industrije, tako i znanstvenika.