Zoran Kasum (moderator)

zoranK

Zoran Kasum je diplomirao na Ekonomskom fakultetu sa specijalizacijom u marketingu i turizmu te je svoju karijeru započeo u globalnoj konzultantskoj tvrtki,a nedavno je postao direktor i suosnivač savjetodavne tvrtke Hotelsko i destinacijsko savjetovanje d.o.o.

Tijekom dosadašnje karijere je sudjelovao u preko 100 projekata na aktivnoj primjeni stečenih iskustava za javni i privatni sektor. Od stečenih znanja, izrada turističkih strategija i marketing planova kao i njihove implementacije se mogu istaknuti kao polja izvrsnosti. Kao član tima ili voditelj projekata Zoran je stjecao iskustvo na području Jugoistočne Europe i CIS zemalja te je bio uključen u nekoliko glavnih planova razvoja turizma na nacionalnoj i regionalnoj razini (npr. Kazahstan, Istra, Zagreb) te preko deset nacionalnih i regionalnih marketing planova turizma (npr. Hrvatska, Rumunjska, Kazahstan).

Zoran ima veliko iskustvo u radu s grupama (predavanja, radionice i konferencije) te je koautor srednjoškolskog udžbenika Osnove turizma s praktičnim primjerima o hrvatskom turizmu.