Veronika Mesarić

VekonikaM

Veronika Mesarić, rođena je 1997. u Čakovcu. Upisom u Srednju školu Prelogu započela je svoje putovanje "Ostvari svoj san".

Kako joj je želja otići živjeti u Japan i ondje otvoriti slastičarnicu, upisala je prije četiri godine njoj najbližu školu za to zanimanje, a to je ova u Prelogu. Na tu njezinu odluku mnogi su gledali sa čuđenjem jer je u osnovnoj školi bila odlikašica pa se očekivalo da ode u neki „jači“ smjer. No, ona to nije željela, jer njen cilj je bio postati slastičar.

Tijekom obrazovanja u Srednjoj školi Prelog sudjelovala je na više natjecanja, među kojima i Gastro, najprestižnije natjecanje ugostiteljskih i turističkih škola u Hrvatskoj. Osim dobrih rezultata sa sobom je uvijek donosila i brojna osobna i profesionalna znanja i iskustva.

Uz slastičarstvo posebno ju veseli crtanje i gluma. Kako neobično voli Japan, obožava raditi crteže u stilu japanskih stripova, tzv. manga. Vrlo lijepe uspjehe niže i kroz literarni izričaj, pa je tako više puta sudjelovala na natjecanju "LiDraNo" u ulozi glumice i recitatorice. Nakon završenog trogodišnjeg obrazovanja kao najbolji učenik u generaciji, upisala je 4. stupanj za turističko-hotelijerskog komercijalistu isto u Srednjoj školi Prelog.

Tijekom svog obrazovanja sudjelovala je u dva međunarodna projekta u okviru kojih je boravila na stručnoj praksi u Francuskoj („Go4 Experience) i Latviji („The Mobility Bridge II“),

Nakon završene srednje škole želja njoj je raditi i usavršavati se u struci, sve dok ne stigne do željenog cilja – vlastite slastičarnice u prekrasnom Japanu.