Sanja Čižmar

SanjaC

Dr. sc. Sanja Čižmar je senior partnerica u kompaniji Hotelsko i destinacijsko savjetovanje, boutique savjetodavnoj kompaniji specijaliziranoj za projekte u hotelijerstvu i turizmukoja ujedinjuje partnere i suradnike s dugogodišnjim iskustvom i međunarodnim referencama.

Sanja ima preko 25 godina iskustva u konzaltingu i menadžmentu u hotelijerstvu Jugoistočne Europe. Surađivala je s vodećim hotelijerskim kompanijama, investitorima i globalnim hotelskim brandovima. Sanjino iskustvo uključuje preko 400 projekata, uključujući širok raspon razvojnih projekata, upravljanje imovinom, savjetovanja pri ugovaranju menadžmenta hotela i savjetovanja rukovodstva. Sanja je bila aktivno uključena u osnivanje i razvoj nekoliko regionalnih hotelskih menadžment kompanija. Fokus njene ekspertize jest na području upravljanja promjenama, savjetovanja u području ljudskih potencijala, strateškog menadžmenta te upravljanja imovinom u hotelijerstvu Jugoistočne Europe.
Sanja je doktorirala iz područja strateškog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kao vanjski suradnik Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izvodi predavanja na kolegiju Menadžment hotela, te je autorica nekoliko udžbenika o turizmu i hotelijerstvu, uz mnoštvo objavljenih članaka i kolumni u stručnim i znanstvenim časopisima.